INTRODUCCIÓ AL DRET


INTRODUCCIÓ
Entenem per Dret el conjunt de normes que regulen la convivència social i permeten solucionar conflictes interpersonals. Aquest és un concepte general, però realment al llarg de la història no s'ha trobat una definició de Dret amb la que els autors hi estiguin d'acord.
El Dret es classifica en: Civil, mercantil, penal, tributari, constitucional, laboral, administratiu, de noves tecnologies, comunitari i procesal. Aquest bloc s'endinsa principalment en els tres primers.


viernes, 15 de junio de 2012

Entrevistes

Dintre d'aquesta etiqueta penjaré entrevistes que faci a gent especialitzada en aquest àmbit.

1. ENTREVISTA:

La següent entrevista no té un caràcter professional, és a dir, són preguntes i respostes encarades a gent no especialitzada al tema.
Nom: Fedra Alba Buero
Professió: Advocada, especialitzada en dret civil,   treballa a l’EBAME & Associats de Barcelona

-Quin va ser el motiu per estudiar aquesta carrera? 
No va ser per vocació, em va semblar una manera de poder ajudar a la gent i poder fer el que entenc per justícia.
-On ho va fer?
A la facultat de Dret de Barcelona (a la central)
-Quant temps fa que s’hi dedica?
13 anys
-Quina experiència de la seva vida professional li ha causat impacte?
Recordo un dels meus primers casos, era un noi molt jove que ja s’havia casat i volia fer-ho de nou. Després d’haver-ho aconseguit em va enviar una foto d’ell i la seva parella amb una cara de felicitat que em va emocionar.
-Què és el millor i el pitjor d’exercir d’advocat?
El sentiment de poder ajudar a la gent causa un de tranquil·litat. Tot i que no és sempre, quan guanyes el cas sents una gratificació inevitable, a més el cantacte amb tanta gent m’encanta.
El pitjor és quan em pot el sentiment de responsabilitat quan una persona et deixa sobre la taula els seus interessos i has de fer el posible perquè se’n sorti.
-Quines són les branques jurídiques que considera més importants per la societat? Per què?
És una pregunta difícil, de fet això va en funció de les necessitats de cadascú. Però potser el Dret Fiscal i el Civil. El Dret Fiscal perquè tothom ha de pagar impostos i encara que no m’agradi està molt present. El Dret Civil perquè estem fent contractes constantment. Per exemple, quan comprem un bitllet de metro, encara que no signem res, estem fent un contracte que pertany al Dret Civil.

No hay comentarios:

Publicar un comentario