INTRODUCCIÓ AL DRET


INTRODUCCIÓ
Entenem per Dret el conjunt de normes que regulen la convivència social i permeten solucionar conflictes interpersonals. Aquest és un concepte general, però realment al llarg de la història no s'ha trobat una definició de Dret amb la que els autors hi estiguin d'acord.
El Dret es classifica en: Civil, mercantil, penal, tributari, constitucional, laboral, administratiu, de noves tecnologies, comunitari i procesal. Aquest bloc s'endinsa principalment en els tres primers.


jueves, 14 de junio de 2012

Dret mercantil


El dret mercantil, també conegut com comecial, és la branca que regula l'exercici de comerç. Ha anat guanyant importància a mesura que l'estructura socioeconòmica ha anat imposant. Ha estat molt influit pel Dret civil, però el mercantil ha situat com a objecte més important a la empresa, en la qual gira avui tota l'activitat social i econòmica.

A continuació he buscat un article de la Constitució espanyola d'aquest àmbit. Forma part dels tres requisits indispensables del concepte legal (Art. 4-5) codi Comerç.





  • La Capacitat legal, que consisteix en ser major d'edat i tenir la lliure disponibilitat dels bens. Existeixen altres persones que per la seva situació no poden exercir el comerç, ja sigui pel seu estat civil, sacerdots, i totes les persones que tenen prohibit exercir el comerç segons els articles 13 i 14 del Codi de Comerç. Hi ha un estatut Jurídic dels extrangers que està regulada per la llei orgànica 7/85 i el corresponent Reial Decret 155/1995.



1 comentario:

  1. falta una cabecera a este artículo donde pongas de manifiesto en qué dirección piensas utilizar este texto. Acumular por acumular no nos lleva a nada.

    ResponderEliminar