INTRODUCCIÓ AL DRET


INTRODUCCIÓ
Entenem per Dret el conjunt de normes que regulen la convivència social i permeten solucionar conflictes interpersonals. Aquest és un concepte general, però realment al llarg de la història no s'ha trobat una definició de Dret amb la que els autors hi estiguin d'acord.
El Dret es classifica en: Civil, mercantil, penal, tributari, constitucional, laboral, administratiu, de noves tecnologies, comunitari i procesal. Aquest bloc s'endinsa principalment en els tres primers.


jueves, 14 de junio de 2012

Dret penal



Aquesta és la branca de dret que es fa càrreg del càstig dels crims o delictes, a través de certes penes, com podria ser per exemple la reclució a la presó. 


            El seu principal objectiu és promoure el respecte als béns jurídics i per això, penalitza les conductes comeses amb la intenció de posar perill o lesionar un bé jurídic.

L'Estat té dos recursos per reaccionar en un d'aquest delictes: els medis de seguretat, que busquen la prevenció i les penes, que suposen el càstig.








Hi ha un fet relacionat amb aquest àmbit el qual vaig sentir necessitat en investigar una mica, aquest fet és la pena de mort.


No hay comentarios:

Publicar un comentario